Als de ene deur dicht gaat, gaat er een andere deur open.

Welke deur en hoe dan? Je blijft met één been in je oude leven staan: daarmee houd je vast aan die baan, waar je eigenlijk allang klaar mee bent, aan je ouders waarvan je nu echt eens los moet komen of aan een relatie, die eigenlijk al jaren over is. Maar ook als single, je houdt je vast aan het idee dat je ex je ideale partner was. Wanneer je de “singles deur” sluit, zul je zien dat er echt een passende liefdespartner voor jou is weggelegd.

Verandering vraagt nou eenmaal om verandering. Bij stilstand zul je niet groeien: “if you snooze, you loose”.

Zolang je vast blijft houden aan het oude, houd je mogelijkheden voor nieuwe kansen gesloten. Pas wanneer je volledig loslaat, gaan er vanzelf andere deuren voor je open.
Dat kan spannend zijn, omdat je niet altijd precies weet wat er op je pad zal komen. Maar juist in die leegte, in dat ‘niet weten’ ontstaat er ruimte. In die ruimte hoor je het nieuwe op jouw deur kloppen en kun je de deur ontdekken die open staat om jou te verwelkomen.

Wanneer de nieuwe deur uiteindelijk zichtbaar is, vraag je je af waarom je het niet eerder zag, aanpakte of veranderd bent. Voor mij was dat wat werk betreft, de deur naar matchmaking en singlecoaching. Voor mij niks mooier dan het coachen van singles op weg naar zelfkennis en daardoor zich klaarstomen voor de liefde. En singles samen brengen is helemaal fantastisch!

Toen ik de deur sloot bij mijn werkgever, ging het helemaal stromen voor de liefde. Loskomen van het een geeft ruimte voor het ander. En dat lijkt makkelijk, maar natuurlijk blijft het een pad vol uitdagingen, maar wel míjn uitdagingen die horen bij de keuze die ik gemaakt heb.

Vind je het fijn om te sparren over hoe jij nieuwe wegen in kunt slaan? Je weet me te vinden :-).

Vorige
Vorige

Dit is waarom eenzaamheid je juist nu kan overvallen (en wat je ertegen kunt doen)

Volgende
Volgende

Eerste Hulp bij Eerste Date